петък, 3 февруари 2012 г.

Салата "Цезар"

Необходими продукти:
(За 4 порции)

3 къдрави салати
8 филета аншоа
2 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2 рохки яйце (охладени)
1 ч.л. горчица
1 с.л. сос "Уорчестър"
5 с.л. настърган пармезан
1 ч.ч. крутони
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
За да претендира за автентичност, салатата трябва да се приготви в дървен съд. Скилидките чесън се натриват с дървена лъжица по стените на съда. По същия начин се стриват и филетата от аншоа. Добавят се горчицата, сосът "Уорчестър", настърганият пармезан и обелените яйца и се бърка, докато се получи хомогенна кремообразна смес. Към нея се прибавят крутоните и накъсаните на едри парченца салатки. Подправя се с лимон, зехтин и пипер. Вместо аншоа може да се използва и сварено бяло месо от пиле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар